Slavia, Teplice a Dukla, jež byly proti Berbrovi, jsou u veřejnosti morálními vítězi. Fandové volili Fouska

Už jsem o průběhu úterní mimořádné volební valné hromady FAČR v Nymburce nechtěl psát. Ovšem ohlasy veřejnosti a fotbalových fanoušků změnily můj názor. Český fotbal, přesto, že to tak po úterku vypadá, skutečně není jen Roman Berbr a jeho poslušní voliči, převážně z řad spřízněných rozhodčích. Bez statisíců fanoušků a malých klubů by se fotbal nestal českým sportem jedna a nebyl by, jak opakovaně konstatovaly místní soudy, předmětem veřejného zájmu. Názor fandů, stejně jako názor laické veřejnosti, je jednoznačný. Příjemně mě například překvapili slušní a rozumní sparťané, kteří chválili postoj slávistického bosse Jaroslava Tvrdíka a styděli se za přístup vedení svého oblíbeného klubu.

Slavia, Teplice a Dukla, jež byly proti Berbrovi, jsou u veřejnosti morálními vítězi. Fandové volili Fouska
„Představitelé Slavie, Dukly a Teplic hlasovali na VH FAČR veřejně proti volbě Romana Berbra. Čtyři kluby se zdržely, nevím, které to byly (např. Bohemians – pozn. red.). Děkuji všem za odvahu. Respekt. Ostatním blahopřeji, mají svoje vedení, Sparta a Plzeň s jistotou pro. Berbr versus zbytek českého fotbalového světa 117:3. Nechápu, nerozumím. Jsou situace, kdy je opravdu lépe čestně prohrát, “ napsal na Twitter šéf slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík. Připomeňme si, že ze 128 delegátů české komory čtyři nebyli přítomni, čtyři se zdrželi hlasování a tři byli proti. 117 bylo pro, aby se Roman Berbr stál místopředsedou FAČR za Čechy.

„Celkem 117 ze 128 delegátů z Čech si myslí, že Roman Berbr je to pravé ořechové pro český fotbal, a tak mu dali svůj hlas… Bravo, hoši. Koryta vám nevyschnou, tak můžete slavit. Děláte to správně – po česku,“ trefně komentoval tuto volbu na Facebooku hlavní fotbalový moderátor O2 TV Sport Petr Svěcený.

Vítejte v našem blogu, abyste dostali další novinky o Levné fotbalové dresy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *